Wat is besliskunde?

Besliskunde omvat de theorie en toepassing van wiskundige technieken voor het modelleren en verbeteren van processen in bedrijven en andere organisaties. Daarbij komt ook de software implementatie van de technieken expliciet aan bod. Besliskunde bevindt zich dus op het snijvlak van Wiskunde, Bedrijfskunde en Informatica. Besliskunde wordt ook wel Operations Research, of Management Science genoemd.

verder lezen...

Wetenschap

Voor informatie over besliskunde in de wetenschap, verwijzen we u naar de website van INFORMS.

 

verder lezen...

Geschiedenis

Slechts enkele tientallen jaren geleden, tijdens de Tweede Wereldoorlog, heeft Besliskunde het mogelijk gemaakt een aantal opmerkelijke dingen te bereiken. Het heeft ons in staat om planningsproblemen op te lossen, die onoplosbaar waren door de orde van grootte van mogelijke uitkomsten. Stap voor stap is het ons dagelijks leven ingeslopen als een onmisbaar stukje technologie.

verder lezen...

Bedrijfsleven

Besliskunde wordt in verschillende sectoren binnen het bedrijfsleven toegepast, zoals Transport & Logistiek, Supply Chain Management, Productie omgevingen en de Financiele sector. Toepassingen omvatten wiskundige modellen ter ondersteuning van strategische beslissingen tot aan operationele planningstools.

verder lezen...
Created by esomnia